Content aanleveren

Voordat we verder kunnen met jouw website moeten we natuurlijk wel eerst weten wat je allemaal op je website wil laten zien. Wij helpen je daar natuurlijk graag bij. Via deze pagina kan je ons de informatie van wat er op de website moet komen opsturen. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met onze support door te mailen!

Stap 3 van 3

Tijdens de laatste stap gaan wij ons bezig houden met hoe de content aangeleverd moet worden.

Maak een sitemap in Word

Een sitemap is in het kort de structuur van jouw website. Hiermee bepaal je de namen van de pagina’s. Een sitemap kan er als volgt uit komen zien:

 1. Home
 2. Diensten
 3. Tarieven
  1. Basic abonnement
  2. Pro abonnement
 4. Over ons
  1. Visie
  2. Vacatures
 5. Contact

Wat belangrijk is bij het maken van een goede sitemap:

 1. Elk genummerd onderdeel is een pagina. Als je dus uit het voorbeeld hierboven op “4. Over ons” klikt opent een pagina over “Over ons” en krijg je niet al direct de pagina “4.1 Visie” te zien.
 2. Een simpele navigatiegroep bestaat uit maximaal 7 items.
 3. Probeer navigatie maximaal 3 niveaus diep te maken.
 4. Gebruik korte trefwoorden die snel lezen en het onderwerp goed beschrijven.
 5. Probeer inhoudelijke menuknoppen te kiezen. Gebruik termen waarvan je verwacht dat je potentiële klanten ze gebruiken als zoekwoorden.

Lever de tekst op in één Word document

Nadat je de sitemap hebt gemaakt, kan je makkelijk in een Word document de tekst gaan schrijven. Gebruik de sitemap dus als een inhoudsopgave voor je tekst en maak voor elke webpagina (elk genummerd onderdeel uit de sitemap) een aparte pagina in één samengesteld Word document.

Wat belangrijk is bij het opstellen van een goede tekst:

 • Lever alle tekst aan in één Word document. Wanneer er bestanden zijn die daar niet in opgenomen kunnen worden, voeg die dan toe in een bijlage.
 • Gebruik zo min mogelijk tekstopmaak
 • Maak een duidelijk onderscheid tussen tekst die straks gepubliceerd moet worden op de website en instructies voor ons. Tip: markeer alle opmerkingen, suggesties, vragen en alle andere informatie in [rood en tussen blokhaken geplaatst]
 • Begin elke webpagina op een nieuwe Word pagina. Tip: met CTRL + ENTER maak je flexibele pagina einden in je document. Dat scheelt veel gedoe met enters zetten en bijwerken.
 • Zorg dat je helemaal tevreden bent met de teksten vóórdat je deze aanlevert. Mochten er later nog correcties zijn dan kunnen daar kosten aan vastzitten.

Afbeeldingen aanleveren

De volgende stap is het aanleveren van de afbeeldingen. Het verwerken van afbeeldingen kan veel werk zijn, daarom is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

 • Geef een bestand een makkelijk te herkennen naam zoals “trefwoord” of een corresponderend nummer wat terugkomt in de sitemap.
 • Lever bij voorkeur .JPG of .PNG bestanden aan.
 • Lever bij voorkeur origineel beeldmateriaal aan (grote foto’s). Optimaal zijn foto’s van 1 a 3 Mb per bestand.
 • Als je foto’s gebruikt die van het internet gedownload zijn, zorg er dan voor dat deze foto’s copyright vrij zijn.

Lever alles op

Tadaa! Je bent bij de laatste stap aangekomen. Wat je nu nog moet doen is alles wat je wil opsturen in één map zetten met duidelijke bestandsnamen. Dit alles kan nu gezipt worden (rechtermuisklik op alle bestanden -> kopiëren naar -> gecomprimeerde map) en via een transferdienst aan Websitexperts.nl worden verzonden.

Ervan uitgaande dat je onder de 2 Gb bent gebleven, kan je gratis gebruik maken van www.wetransfer.com. De gecomprimeerde map upload je via WeTransfer en bij ontvangers vul je info@websitexperts.nl in.